Pages

Suc de ceapă pe păr: beneficii și mod de utilizare

În timp ce ceapa este de obicei cunoscută pentru mirosul puternic, este posibil să fie timpul să fie cunoscută și pentru altceva: ajutorul său pentru îngrijirea părului.

Proprietățile antiinflamatorii și antimicrobiene ale cepei te pot ajuta la creșterea părulului și poate îmbunătăți aspectul sănătos.

Sceptică? Vrei să afli mai multe? Citește în continuare pentru mai multe informații despre proprietățile ceapei.


Încurajează creșterea părului

Un studiu din 2018 a aruncat o privire asupra capacității cepei de a îmbunătăți creșterea părului. Cercetătorii studiului au creat un șampon cu ceapă și au constatat că atunci când este aplicat pe piele timp de 5 minute (mult mai mult decât șamponul obișnuit), amestecul nu a iritat pielea. De asemenea, au descoperit că șamponul din ceapă:

  • a furnizat mai mulți nutrienți și o hrană mai bună foliculilor de păr
  • este bun pentru păr uscat și scalp hidratat
  • a favorizat creșterea părului.

Pentru a inversa griul părului

Motivul pentru care am început să ma interesez despre tratamentul cu ceapă pentru păr sau altfel spus masca de păr cu ceapă este pentru mi-a spus o prietenă că face minuni pentru a stopa apariția firelor de păr albe și, mai mult de atât, că de fapt inversează procesul și că firele de păr albe dispar.

Am gasit pe internet articole similare însă nu vă pot spune în prezent că funcționează. Poate mă voi întoarce la acest subiect după un an și voi nota ceea ce am observat. Dar între timp, nu există dovezi cu privire la conceptul de ceapă care să inverseze procesul de grizonare / albire a părului.

Cu toate acestea, o mulțime de remedii casnice sau produse sintetizate chimic promit că extractul de ceapă poate ajuta la reducerea firelor de păr albe. Ideea promovată din spatele acestor remedii este că ceapa conține un compus antioxidant numit catalază. Se pare că ajută la reducerea peroxidului de hidrogen care se acumulează în foliculii de păr și care decolorează părul pentru că elimină melanina care produce culoarea pigmenților sintetizați. Alte legume care conțin catalază sunt praz, ridichi, varză, morcovi, spanac, castraveți, napi, țelina, varza, etc.

Însă să revenim la modul de utilizare pentru a curăța și a încuraja creșterea părulului.

Pentru a hidrata și revitaliza părul uscat și fragil

Ceapa conține mulți compuși care pot ajuta la îmbunătățirea părului uscat și deteriorat. Ceapa are proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și vasodilatatoare (lărgirea vaselor de sânge) care ajută la promovarea fluxului sanguin către scalp.

Pentru a calma mătreața

Sucul de ceapă are proprietăți antimicrobiene și antifungice, motiv pentru care unii experți în sănătate naturală îl susțin ca tratament pentru infecții. Mulți oameni se confruntă cu mătreața datorită unei ciuperci, astfel încât proprietățile antifungice ale cepei ar putea fi cu siguranță la îndemână ca luptător împotriva mătreții.


Dacă dorești să încerci acest remediu acasă, iată un amestec pe care îl poți aplica de trei până la patru ori pe săptămână:

  • Combină 3 lingurițe de suc de ceapă cu 2 lingurițe de suc de lămâie.
  • Aplică amestecul pe păr și pe scalp cât mai uniform posibil.
  • Lasă amestecul să acționeze pe păr și pe scalp aprovimativ 30 de minute.
  • Clătește și utilizează un șampon ușor pentru a reduce mirosul de ceapă.

PSNu vă faceți griji, părul nu va mirosi ca ceapa. Am testat procesul înainte de a scrie acest articol. Însă nu am făcut doar duș ci am stat în apă, în cada, aproximativ o oră. 

Alternativ, putem înmuia un tampon de bumbac în suc de ceapă simplu și putem aplica sucul pe scalp, masând pe măsură ce aplicăm. Apoi clătim cu șampon ușor 15 minute.

Efecte secundare posibile ale utilizării cepei pe piele: Personal nu am observat efecte secundare, dar depinde foarte mult de pielea fiecăruia. Pentru că utilizarea cepei pe piele nu este o idee bună dacă sunteți deja alergică la ceapa pe care o mâncați. De asemenea, dacă aveți pielea sensibilă, este posibil ca sucul de ceapă să irite pielea scalpului. Ideea este să nu lăsați amestecul prea mult timp pe piele. Ca și în cazul oricărui produs sau tratament, dacă extractul de ceapă te irită, încetează să îl mai folosești.


No comments:

Libertatea alimentelor / Food Freedom Masterclass

Unul dintre oamenii mei de suflet, cu care ma indentific de asemenea, este Vishen Lakhiani de la Mindvalley.  Fost om de marketing , care a ...