Pages

Tactici SEO eficiente pentru îmbunătățirea clasamentului SEO

Astăzi, m-am gândit să împărtăsesc cu voi cateva dintre cunoștințele mele despre ceea ce înseamnă SEO = Search Engine Optimization.

Iar pentru a fi mai ușor de citit, am să structurez informațiile într-o serie de articole.

Primul lucru, pe care oricine care are un blog sau efectiv este la început de drum și își dorește să își dezvolte cunoștințele despre SERP (Search Engine Results Pages), este să privească acest proces de indexare în 3 direcții.


  • Primul pas la care trebuie să te gandești este să realizezi pregătirea pentru SEO.
  • SEO on page
  • SEO off page

Dacă pentru a fi pregătit pentru a scrie articole frumoase înseamnă să implementezi un modul SEO, să instalezi google analytics și search console pentru ca apoi să realizezi o analiză pentru concurenți, ultima etapă din primul pas este să alegi cuvinte cheie și să implementezi aceste obiective în google analytics. Dar revin într-un alt articol despre aceste detalii.

Astazi, vreau să mă opresc și să discut efectiv despre pasul 2 și anume SEO on page. Adică cum facem SEO în interiorul unui blog sau efectiv pe un site.

Există mai multe tactici pe care le poți utiliza pentru a-ți optimiza conținutul iar prima despre care am să vă povestesc este:

Îmbunătățește viteza de încărcare a paginii

Viteza de încărcare a paginii sau altfel spus timpul care durează până se încarcă o pagină web reprezintă unul dintre cei mai importanți factori pentru îmbunătățirea clasamentului SEO.

Dar care este motivul pentru care Google și toate motoarele de căutare acordă o mare importanță timpului de încărcare a paginilor?

Toți acești algoritmi care uneori par de neînțeles pentru utilizatorii de internet sunt, de fapt, atent aleși de către motoarele de încărcare efectiv în urma unor analize constante a comportamentului pe care noi, utilizatorii de internet, îl avem atunci când folosim această resursă vastă.

Spre exemplu, ați observat că de câtiva ani majoritatea site-urile sunt realizate pentru a fi utilizate în modul infinite scrolling? Derularea infinită este o tehnică de proiectare web care a devenit populară datorită și din cauza rețelelor de socializare.

Asta se traduce în faptul că atunci când navighezi pe un site in 2021 modul în care descoperi conținunul este identic cu modul în care navighezi spre exemplu pe facebook. Folosești degetul pentru a derula pagina în jos iar pagina încarcă conținut continuu pe măsură ce utilizatorul derulează pagina.

Din moment ce acest mod de a naviga este cu noi din 2004 și folosim zilnic rețelele de socializare, acest comportament a devenit un gest reflex adică ne așteptăm ca oriunde navigăm pe internet să folosim acelasi gest, același comportament.

De aceea, multe dinte site-urile web proiectate în ultimii ani folosesc acest mod de a derula la infinit conținutul și au eliminat conținutul realizat pe pagini și subpagini.

Exact în același mod aleg motoarele de încărcare acest minunați algoritmi de indexare SEO. Și revenind la viteza de încărcare a unei pagini web, tot din a analiza comportamentul nostru s-a ajuns și la această decizie:

O pagină web ar trebui să se încarce de la 2 secunde până la maxim 3 secunde pentru a îmbunătăți clasamentul SEO și pentru a corespunde cu rabdarea pe care utitlizatorul o acordă pentru a primi conținutul pe care dorește să în afle navigând pe pagina respectivă.

Dacă blogul sau site-ul dvs. web este găzduit în WordPress, atunci ați rezolvat jumătate din problemă pentru că WordPress este un singur CMS (sistem de gestionare a conținutului) în care pentru orice aveți nevoie există plugin-uri să vă facă treaba.

Dar dacă blog-ul sau site-ul este gazduit în altă parte, puteti să testați doar viteza site-ului cu ajutorul GTmetrix, Pingdom și GooglePagespeed insights.

No comments:

Libertatea alimentelor / Food Freedom Masterclass

Unul dintre oamenii mei de suflet, cu care ma indentific de asemenea, este Vishen Lakhiani de la Mindvalley.  Fost om de marketing , care a ...