Pages

Drumul catre tine insuti-M. Scott Peck

1.Disciplina
Probleme si dureri
Viata este dificila. Acesta este un mare adevar, unul dintre cele mai mari adevaruri.("Cele Patru Nobile Adevaruri" Buddha>>viata este suferinta) Este un mare adevar, pentru ca, odata ce ne dam seama de el, il trascendem. Odata ce stim cu adevarat ca viata e dificila, viata nu mai e dificila.
Oamenii se plang mai mult sau mai putin zgomotos sau subtil de enormitatea problemelor lor, a greutatililor si dificultatilor lor, de parca viata ar fi in general usoara sau ar trebui sa fie usoara. Cunosc bine acest fel de a te vaita, pentru ca si eu i-am platit tributul.
Disciplina reprezinta setul fundamental de instrumente cerut pentru a solutiona problema vietii.
Problemele, in functie de natura lor, desteapta in noi frustrare, mahnire, tristete, singuratate, vina, regret, manie, frica, anxietate, chin sau disperare.Acestea sunt sentimente inconfortabile, deseori la fel de dureroase ca o durerere fizica.
Cand dorim sa incurajam dezvoltarea spiritului uman, noi provocam si incurajam capacitatea umana de a solutiona probleme, asa cum in mod deliberat le dam copiilor la scoala probleme de rezolvat.
Benjamin Franklin: "Lucrurile care dor instruiesc". Din acest motiv oamenii intelepti invata sa nu se teama de probleme.
Aceasta tendinta de a evita problemele si suferintele inerente lor reprezinta baza oricarei boli mintale umane.
Carl Jung: "Nevroza este totdeauna un substituit pentru o suferinta legitima."
>Amanarea satisfactiei
-Iti plac prajiturile?
-Care parte a prajiturii iti place mai mult?
-Si cum mananci o prajitura?
De la felul in care mananci prajiturile, la felul in care lucrezi, la modul de ati trai viata.
Amanarea satisfactiei, este un proces de programare a durerii si a placerii in viata. Este singura cale decenta de a trai.
"Distreaza-te acum si plateste mai tarziu">>elevii cu probleme.
"Stiu si eu si oricare alt individ normal ca putem rezolva orice problema daca suntem dispusi sa ne facem timp pentru ea."
"Aceasta este problema mea si depinde de mine sa o rezolv."

No comments:

Libertatea alimentelor / Food Freedom Masterclass

Unul dintre oamenii mei de suflet, cu care ma indentific de asemenea, este Vishen Lakhiani de la Mindvalley.  Fost om de marketing , care a ...